Ramudden med innovativ løsning for støyskjerming

28-apr-2017

Rådgivnings- og utleieselskapet Ramudden er ute med en ny og effektiv løsning på støyskjerming. Ramudden støyskjerm er egenutviklet bidrar til økt sikkerhet og godt arbeidsmiljø. I disse dager testes produktet ut av Veidekke i Oslo.

Støyskjermen er utviklet for å kunne monteres direkte på Ramuddens godkjente langsgående betongsikring GP Link og består av få komponenter som bidrar til enkel montering. Støyskjermen er svært robust og tåler vind opp til orkan styrke (37 sekundmeter) og har gode støydempende effekter og hindrer innsyn. 

 

Positivt for sikkerhet og arbeidsmiljøPå Veidekkes prosjekt Gartnerkvartalet, på Løren i Oslo, føres det opp rundt 550 nye boliger. Her er støyskjermen fra Ramudden er tatt i bruk, så langt med positive erfaringer.
– Vi har lite å sammenligne med, men løsningen har svært gode egenskaper som gir et positivt bidrag til sikkerhet og arbeidsmiljø, forteller Harald Berntsen, formann på Veidekkes boligprosjekt på Løren.
På under én dag monterte vi 80 meter. Da hadde vi en massiv vegg med en høyde på drøye to meter som hindret innsyn og som i tillegg ga oss god lydisolering. Veggmodulene monteres på godkjent langsgående sikring i betong som bidrar til svært god stabilitet og ikke minst økt sikkerhet for våre ansatte.

Høye forventninger
- Vi har store forventninger til støyskjermen og har fått flere henvendelser selv om vi ikke aktivt har markedsført produktet, forteller administrerende direktør i Ramudden, Jon Ola Stokke. Støyskjermen er utviklet av vårt morsselskap i Sverige der det har vært på markedet en stund. Pilotprosjektet med Veidekke har foreløpig gitt oss mange gode svar og flere har altså henvendt seg for å vite mer om produktet, sier Stokke.

Ramudden støyskjerm - fakta

  • -Støyreduksjon målt til 24 desibel
  • -Tåler vindstyrke opp til 37 sekundmeter (orkan styrke)
  • -Er tett og hindrer innsyn
  • -Vanskelig for uvedkommende å ta seg inn på byggeplassen
  • -Trafikal sikring
  • -Leveres og med kjøreporter og rondeller med adgangs kontroll system

Ramudden AS opplever sterk vekst i Norge og har i dag avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Selskapet leverer produkter og tjenester for midlertidig trafikksikring langs vei og er involvert i mange store vei- og byggeprosjekter over hele landet.

For mer informasjon, kontakt Jon Ola Stokke i Ramudden AS, 922 33 997, eller mail ola.stokke@ramudden.no

 

« Tillbaka