Inzile leverer elektriske lastebiler til Ramudden

Ramudden har signert en avtale med svenske Inzile for seks Pro4-elektriske lastebiler. Lastebilene skal brukes til å kjøre ut materialer der plass og fremkommelighet er begrenset.

Inzile er et svensk teknologiselskap som skaper intelligente elektriske kjøretøyer og moderne transport- og serviceløsninger for et bærekraftig samfunn.
I utgangspunktet vil bilene bli brukt i storbyregionen i Sverige og deretter evaluert. Dette er et første skritt for Ramudden inn i elektriske bilers verden, men sannsynligvis ikke det siste. Ramudden har også virksomhet i nabolandene, og elbiler er i høy etterspørsel i Norge for å nevne noen eksempler. Den første bilen forventes å bli levert før årsskiftet.
 
- Ramudden har et gruppedelt mål om å redusere klimapåvirkningen. Noe vi prøver å oppnå ved å effektivisere transportene våre og øke bruken av fossilfrie drivstoff. Men alle valgene vi tar er viktige, og valget om å investere i ny teknologi og elektriske lastebiler er et annet bidrag til å redusere klimagassutslipp, sier Hans-Olov Blom, administrerende direktør i Ramudden.
 
- Det er gledelig at stadig flere bransjer verdsetter våre elektriske kjøretøyer og det totale konseptet vi tilbyr, sier Inziles administrerende direktør Ragnar Åhgren. Ramudden gir oss en mulighet til å vise hva kjøretøyene våre gjør for logistikk rundt bygging og entreprenørarbeid, fortsetter Ragnar Åhgren.
Inzile Pro4 er en elektrisk lettbil som er utviklet med sikte på å skape forhold for smarte og fossilfrie byer. Elektriske arbeidsbiler (EUV) er et nisjesegment i bilindustrien som forventes å vokse raskt de neste årene. Kundegruppene inkluderer eiendomsselskaper, transportselskaper, kommuner og parkadministrasjoner, samt e-forhandlere som ønsker å eliminere utslipp i byene.
 

Om Inzile

Inzile er et svensk teknologiselskap som skaper intelligente elektriske kjøretøyer og moderne transport- og serviceløsninger for et bærekraftig samfunn. Selskapets visjon er å befri verden fra fossile drivstoffutslipp og å øke klimaendringene ved å bidra til smarte byer som forbedrer folks livskvalitet. Inzile ble grunnlagt i 2012 og har hovedkontor og produksjon i Västervik, FoU i Tranås og Munkedal og et markedskontor i Stockholm.
 
For mer informasjon, besøk: www.inzile.com
 

For mer informasjon

Peter Wergens, Finansdirektør
peter.wergens@inzile.com  073 325 75 04

Hans-Olov Blom, Administrerende direktør
hans-olov.blom@ramudden.se 070 378 62 00